Toimintasuunnitelmat


Toimintasuunnitelma 2024


Yleistä

Laitasaaren kyläyhdistyksen tarkoituksena on alueen monipuolinen kehittäminen, asukkaiden hyvinvoinnin lisääminen sekä kyläläisten näkemysten esiintuominen aluetta koskevissa päätöksissä. Teemme kyläläisille kyselyn, jossa kartoitamme kyläläisten toiveita alueemme kehittämisestä ja tapahtumista. 


Yhdistyksemme haluaa kannustaa Laitasaaren koulun oppilaita  stipendien muodossa. Kevätlukukauden 2024 päättyessä annamme Laitasaaren koululle kolme stipendiä jaettavaksi. Yhden stipendin arvo on 20€.


Laitasaaren kyläyhdistyksellä on kotalaavu Oulujoen rannassa. Yhdistys huolehtii kotalaavun siisteydestä ja huollosta talkoovoimin.Tapahtumat


Osallistutaan Muhoksen vapputoriin 2024 myyjinä. Tapahtumassa myydään kotitekoisia munkkeja, kahvia ja pillimehua. 


Ollaan mukana Avoimet Kylät päivässä 8.6.2024. Viime vuonna tapahtumassa oli peräkonttikirppis ja yhdistyksen kahvio. Tapahtumassa kävi sanomalehti Kalevan toimittaja tekemässä lehteen jutun. Järjestetään samanlainen tapahtuma myös tänä vuonna ja yritetään saada myös tänä vuonna lehtijuttu johonkin lehteen.  


Järjestetään Elotapahtuma Laitasaaren koululla elokuussa 2024. Tapahtuma järjestetään samanlaisena kuin aiempina vuosina; vuokrataan hattarakone, ostetaan herkkuja, paistetaan vohveleita ja järjestetään leikkimielisiä kilpailuja, joissa voittajat palkitaan. 


Järjestetään joulumyyjäiset Laitasaaren seurojentalolla joulukuussa 2024. Viime vuonna joulumyyjäisissä oli esiintymässä Muhoksen torvipojat ja joulupukki vieraili tapahtumassa jakamassa karkkeja lapsille. Kahviossa oli myynnissä riisipuuroa, glögiä, kahvia ja itse tehtyjä viinereitä. Lisäksi Tervareitin toimittaja kävi tekemässä jutun tapahtumasta. Järjestetään tapahtuma samanlaisena kuin edellisenä vuonna ja tehostetaan mainontaa.


Vuonna 2024 järjestämme lapsille discoja Laitasaaren seurojentalolla. Discoissa on myös kioski lapsille. Hankinnat


Ostetaan kotalaavun viereen kunnollinen ja kestävä hirsikalusto; pöytä ja penkit sekä pitkiä selkänojallisia penkkejä. Hankitaan kyseiset kalusteet BrooWoodista, josta saa laadukkaita hirsikalusteita. Penkit ovat kiinni pöydässä ja kalusteet on painavia, mikä hidastaa ilkivaltaa. Lisäksi pultataan kalusteet kiinni maahan betonivalujen avulla. 


Ostetaan soraa yksi nuppikuorma ja tehdään talkoovoimin sorapolku parkkipaikalta kotalaavulle. Kotalaavulla on lapsiperheiden ohella paljon pyörätuolilla kävijöitä, minkä vuoksi tehdään polku helppo kulkuiseksi kaikille. 


Tapahtumiin ostetaan leikkivälineitä ja seuran jäsenten käyttöön; mm. Limbo ja Thug A War köysi partykingiltä sekä Slackline ja kaksi Rody pomppueläintä leluakatemiasta. Lisäksi ostamme tapahtumia varten lämpö- sekä  kylmälevyt ja 10 litran  termospullon tapahtumiin. Ostamme discoja varten discovalot, savukoneen ja musiikkivälineet sekä ostamme vuodelle 2024 teostolta kymppiluvat. 


Yhdistyksemme kustantaa kahdelle henkilölle järjestyksenvalvojakoulutuksen 2024 aikana. 


Ostetaan joulumyyjäisiin lehtimainos, jotta tapahtumasta saadaan isompi. Tavoitteena on saada luotua koko Muhoksen perinteinen joulutapahtuma.Varainhankinta


Seuran jäseniltä peritään jäsenmaksut. Jäsenmaksun hinta on sama kuin aiempina  vuosina.  


Anotaan Muhoksen kunnan harkinnanvaraista avustusta, jotta voimme toteuttaa kaikki suunnitellut tapahtumat ja hankinnat.


Tapahtumien kahviossa tuotteiden myynti.


Osallistutaan kesällä 2024 yhden keskiviikkotorin järjestämiseen, MuhosMuksu päivään toimintapisteellä, jossa on esimerkiksi kasvomaalausta ja taikurinilmapalloja lapsille sekä vanhusten viikkoon järjestämällä toimintaa. Lisäksi yhdistyksemme järjestyksenvalvojat voivat olla järjestyksenvalvojina Muhoksen kunnan tapahtumissa.  Kyläsuunnitelma


Vuoden 2024 aikana kokoamme kyläsuunnitelman vuosille 2025-2030. Kyläsuunnitelman kokoamiseen pääsevät vaikuttamaan kaikki kiinnostuneet kyläläiset.


Toimintasuunnitelma 2023


Yleistä

Laitasaaren kyläyhdistyksen tarkoituksena on alueen monipuolinen kehittäminen, asukkaiden hyvinvoinnin lisääminen sekä kyläläisten näkemysten esiintuominen aluetta koskevissa päätöksissä. Laitasaaren kyläyhdistys kyselee aktiivisesti kyläläisiltä toiveita yhdistyksen toimintaan liittyen. 


Laitasaaren kyläyhdistyksellä on kotalaavu Oulujoen rannassa. Yhdistys huolehtii kotalaavun siisteydestä ja huollosta talkoovoimin.


Yhdistyksemme haluaa kannustaa Laitasaaren koulun oppilaita  stipendien muodossa. Kevätlukukauden 2023 päättyessä annamme Laitasaaren koululle neljä stipendiä jaettavaksi. Yhden stipendin arvo on 20€.


Tapahtumat

Osallistutaan Muhoksen vapputoriin 2023 myyjinä. Tapahtumassa myydään kotitekoisia munkkeja, kahvia ja pillimehua. 

Järjestetään Elotapahtuma Laitasaaren koululla elokuussa 2023. Elotapahtuma on ollut vuosina 2021 ja 2022. Molempina vuosina tapahtuma on ollut suosittu ja kävijöitä runsaasti. Tapahtuma järjestetään samanlaisena kuin aiempina vuosina; vuokrataan hattarakone, ostetaan herkkuja, paistetaan vohveleita ja järjestetään leikkimielisiä kilpailuja, joissa voittajat palkitaan. 

Järjestetään joulumyyjäiset Laitasaaren seurojentalolla joulukuussa 2023. Joulumyyjäiset on ollut vuosina 2021 ja 2022. Molempina vuosina tapahtuma on ollut tosi suosittu. Tänä vuonna järjestetään tapahtumasta entistäkin isompi. Viime vuonna joulumyyjäisissä oli esiintymässä Muhoksen torvipojat ja väliajoilla soi joulumusiikkia. Kahviossa oli myynnissä riisipuuroa, glögiä, kahvia ja pipareita. Tapahtumassa vieraili joulupukki kahden tunnin ajan PoPLin Eloa ja iloa kylille hankkeen ansiosta, joulupukki täytyy tänä vuonna maksaa itse. 

Järjestetään Laitasaaren uuden vuoden tapahtuma 2023 ensimmäistä kertaa. Tapahtumassa paistetaan makkaroita kotalaavulla ja ammutaan raketteja.


Hankinnat

Ostetaan kotalaavun viereen kunnollinen ja kestävä hirsikalusto; pöytä ja penkit. Hankitaan kyseinen pöytäryhmä BrooWoodista, josta saa laadukkaan Mesi hirsikalusteen. Penkit ovat kiinni pöydässä ja kaluste on painava, mikä hidastaa ilkivaltaa. Lisäksi pultataan pöytä kiinni maahan betonivalujen avulla. 

Ostetaan soraa yksi nuppikuorma ja tehdään talkoovoimin sorapolku parkkipaikalta kotalaavulle. Kotalaavulla on lapsiperheiden ohella paljon pyörätuolilla kävijöitä, minkä vuoksi tehdään polku helppo kulkuiseksi kaikille. 

Ostetaan leikkivälineitä tapahtumiin ja seuran jäsenten käyttöön; Limbo ja Thug A War köysi partykingiltä sekä Slackline ja kaksi Rody pomppueläintä leluakatemiasta.

Hankitaan tulostin, jotta saadaan tehostettua yhdistyksen mainontaa. Perinteisen mainonnan avulla tavoitamme asukkaat tehokkaammin. Näin Laitasaaren alueen asukkaat sekä muut Muhoksen kunnan asukkaat saavat paremmin tietoon tapahtumat. 

Ostetaan joulumyyjäisiin lehtimainos, jotta tapahtumasta saadaan isompi. Tavoitteena on saada luotua koko Muhoksen perinteinen joulutapahtuma.


Varainhankinta

Seuran jäseniltä peritään jäsenmaksut. Jäsenmaksun hinta on sama kuin aiempina  vuosina. 

Anotaan Muhoksen kunnan harkinnanvaraista avustusta, jotta voimme toteuttaa kaikki suunnitellut tapahtumat ja hankinnat.

Tapahtumien kahviossa tuotteiden myynti.

Osallistutaan kesällä 2023 keskiviikkotorien järjestämiseen.


Toimintasuunnitelma 2022


Yleistä

Laitasaaren kyläyhdistyksen tarkoituksena on alueen monipuolinen kehittäminen, asukkaiden hyvinvoinnin lisääminen sekä kyläläisten näkemysten esiintuominen aluetta koskevissa päätöksissä.


Yhteisöllinen toiminta

Laavun pystytys Laitasaaren koulun rantaan talkoovoimin, mikäli saadaan hankkeelle leader-rahoitus. Osallistuminen Eloa ja Iloa kylille hankkeeseen. Otamme yhteyttä hullun älykkäät kylät hankkeeseen. 


Tapahtumat

Vapputapahtuma koko perheelle vappuna

Kesän leikki-illat koululla

Elotapahtuma elokuussa

Joulumyyjäiset seurojentalolla

Uuden vuoden tapahtuma


Varainhankinta

Kyläyhdistyksen varainhankinta koostuu jäsenmaksuista, kunnalta anottavasta järjestöavustuksesta sekä tapahtumien myyntivoitoista (kahvila).