Toimintakertomukset


Toimintakertomus 2023


Yleistä

Laitasaaren kyläyhdistyksen tarkoituksena on alueen monipuolinen kehittäminen, asukkaiden hyvinvoinnin lisääminen sekä kyläläisten näkemysten esiintuominen aluetta koskevissa päätöksissä. Yhdistyksen hallituksen lisäksi yhdistyksessä oli mukana 17 maksavaa jäsenperhettä.   Vuosi 2023 oli Laitasaaren kyläyhdistyksen kolmas toimintavuosi. Pääpaino oli järjestää erilaisia tapahtumia. 


Yhdistyksemme halusi kannustaa Laitasaaren koulun oppilaita  stipendien muodossa. Kevätlukukauden 2023 päättyessä annoimme Laitasaaren koululle neljä stipendiä jaettavaksi. Yhden stipendin arvo oli 20€.


Hallinto ja tiedotus

Yhdistyksen toiminnasta vastasi johtokunta, jonka kokoonpano oli

Heli Arola puheenjohtaja

Johanna Kylmänen varapuheenjohtaja ja rahastonhoitaja

Sanna Saukko sihteeri ja tiedotusvastaava

Paula Alajärvi jäsen

Riikka Huumonen jäsen

Toiminnantarkastajana toimi Sinikka Rauhio, varalla Eila Kurtti


Johtokunnan kokouksia pidettiin tarvittaessa. Kokouksia oli yhteensä neljä. 


Yhdistyksellä on rekisteröidyt, voimassa olevat säännöt (yhdistys on merkitty rek. 5/2021).


Yhdistyksen tapahtumista ja kuulumisista kerrottiin yhdistyksen facebook -sivuilla, instagramissa sekä internetsivuilla.  Tapahtumista ilmoitettiin myös ilmoitustauluilla ja tienvarsikylteillä sekä jakamalla tietoa tapahtumista alueen asukkaiden postilaatikoihin.

Tapahtumat

Osallistuimme myyjinä Muhoksen vapputorille. Tapahtumassa myimme itsetehtyjä munkkeja. Tapahtuma oli onnistunut ja myimme kaikki munkit nopeasti.


Osallistuimme valtakunnalliseen Avoimet Kylät -päivään kesäkuussa järjestäen peräkonttikirppiksen Laitasaaren koulun pihalla. Tapahtuma oli ilmainen ja kaikille avoin. Tapahtumassa oli myös yhdistyksemme kahvio. Tapahtumassa oli mukavasti kävijöitä ja saimme myös sanomalehti Kalevan toimittajia paikalle. Lehtijutun myötä saimme positiivista mainosta kylällemme ja Muhokselle. 


Elokuussa järjestimme koko perheen Elotapahtuman Laitasaaren koulun pihalla. Elotapahtuma oli ilmainen ja kaikille avoin tapahtuma. Elotapahtumassa oli myynnissä hattaraa, munkkeja, limukkaa, kahvia, karkkia ja popcornia. Ilmaisena tapahtumassa oli monenlaisia ulkoaktiviteetteja mm. jättisaippuakuplia, esterata, puujaloilla kävelyä, erilaisia heittopelejä ja purkkikävelyä. Lisäksi tapahtumassa oli leikkimielisiä kilpailuja. Kilpailuissa oli lapsille ja aikuisille omat sarjat, joiden parhaat palkittiin. Tapahtumassa oli paikalla mukavasti väkeä. Elotapahtuma on ollut vuosina 2021, 2022 ja 2023. Kaikkina vuosina tapahtuma on ollut suosittu ja kävijöitä runsaasti.


Joulukuussa järjestimme Joulumyyjäiset Laitasaaren seurojentalolla. Joulumyyjäiset oli ilmainen ja kaikille avoin tapahtuma. Tapahtuma keräsi paljon myyjiä, kaikki myyntipaikat oli varattuna. Myyjiä olisi ollut tulossa enemmänkin, mutta valitettavasti tilaan ei mahtunut kaikille halukkaille pöytää. Tapahtumassa oli todella runsaasti kävijöitä. Tapahtumassa oli yhdistyksen kahvio, jossa myimme kahvia, glögiä, riisipuuroa ja viinereitä. Kahviossa kävi runsaasti väkeä. Lähes kaikki puuro meni. Puuroa söi noin 150 henkilöä. Tapahtumassa oli Torvipojat soittamassa musiikkia ja Joulupukki vieraili jakamassa lapsille karkkia. Joulumyyjäiset on ollut vuosina 2021, 2022 ja 2023. 

Hankinnat

Ostimme tulostimen ja tulostuspaperia mainonnan tehostamiseksi.  Tapahtumia varten ostimme kaksi piirakkarasiaa, kasvomaalivärejä, esitetelineen, laminointikalvoja sekä korttimaksupäätteen. Joulumyyjäisiä varten ostimme jouluvaloja. 


Varainhankinta

Varoja seuralle kertyi  Muhoksen kunnan myöntämästä harkinnanvaraisesta avustuksesta, jäsenmaksutuloista, tapahtumissa pidettyjen kahviloiden tuloksesta sekä joulumyyjäisten pöytävuokrista. Johtokunnan arvion mukaan yhdistys onnistui taloudenpidossa hyvin vuonna 2023.


Toimintakertomus 2022


Yleistä

Laitasaaren kyläyhdistyksen tarkoituksena on alueen monipuolinen kehittäminen, asukkaiden hyvinvoinnin lisääminen sekä kyläläisten näkemysten esiintuominen aluetta koskevissa päätöksissä. Yhdistyksen hallituksen lisäksi yhdistyksessä oli mukana 26 maksavaa jäsenperhettä. 


Helmikuussa 2022 teimme Laitasaaren alueen asukkaille kyselyn, jonka avulla kartoitimme kyläläisten toiveita kyseisen alueen kehittämiseen. Ajatuksena oli kyselyn vastausten pohjalta kehittää Laitasaaren aluetta ja hakea siihen leader-rahoitusta. Vastausten perusteella kohteeksi valikoitui kotalaavun hankinta Laitasaaren koulun rantaan. Hanke sai leader-rahoitukseen myönteisen päätöksen. Muhoksen kunta myönsi hankettamme varten puskurilainan väliaikaisrahoitukseen. Laavun pystytys toteutettiin talkoovoimin syksyllä 2022. Talkoissa huolehdimme myös talkoolaisten ruoista ja juomista. Talkooväen ansiosta kotalaavun pystytys onnistui hyvin. Sydämellinen kiitos kaikille talkoissa auttaneille. Yhteistyö mahdollistaa työmme Laitasaaren kylän hyväksi.


Olimme yhteydessä kunnan päättäjiin vieden viestiä kyläläisten toiveista ja tarpeista. Kerroimme Rovan alikulkusillan tärkeydestä ja merkityksestä kylällemme. Vuosia odotettu alikulku saatiin vihdoin valmiiksi loppuvuodesta. Kerroimme kuntaan myös muista kyläläisten toiveista; bussipysäkeille katokset turvallisuuden ja käyttömukavuuden vuoksi, lisävalaistusta Laitasaaren koulun pulkkamäkeen, jotta mäenlasku olisi turvallisempaa ja mahdollista myös ilta-aikaan sekä uimarannan parantaminen (mm. helppokulkuiset ja turvalliset portaat). Tämän lisäksi annoimme palautetta 10.2.2022 pidetystä kuntalaisten kuulemistilaisuudesta. Tilaisuudesta oli informoitu vain suljetussa Facebook-ryhmässä. Toivoimme, että tällaisten tilaisuuksien tiedottamista tulevaisuudessa parannetaan, jotta kaikilla alueilla on yhtäläinen mahdollisuus osallistua ja saada äänensä kuuluviin Muhoksen kunnan kehittämisessä. 


Yhdistyksemme halusi kannustaa Laitasaaren koulun oppilaita myös stipendien muodossa. Kevätlukukauden 2022 päättyessä annoimme Laitasaaren koululle kaksi stipendiä jaettavaksi. Yhden stipendin arvo oli 20€.


Hallinto ja tiedotus

Yhdistyksen toiminnasta vastasi johtokunta, jonka kokoonpano oli

Heli Arola puheenjohtaja

Johanna Kylmänen varapuheenjohtaja ja tiedotusvastaava

Sanna Saukko sihteeri ja tiedotusvastaava

Paula Alajärvi rahastonhoitaja

Riikka Huumonen jäsen

Toiminnantarkastajana toimi Sinikka Rauhio, varalla Eila Kurtti


Johtokunnan kokouksia pidettiin tarvittaessa. Kokouksia oli yhteensä kolme. 


Yhdistyksellä on rekisteröidyt, voimassa olevat säännöt (yhdistys on merkitty rek. 5/2021).


Yhdistyksen tapahtumista ja kuulumisista kerrottiin facebook -sivuilla sekä yhdistyksen kotisivuilla www.laitasaarenkylayhdistys.fi . Tapahtumista ilmoitettiin myös ilmoitustauluilla ja tienvarsi kylteillä sekä jakamalla tietoa tapahtumista alueen asukkaiden postilaatikoihin.

Tapahtumat


Maailmassa koettiin järkyttäviä kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24.2.2022. Yhdistyksemme päätti myös omalta osaltaan auttaa sodassa apua tarvitsevia. Keräsimme avustuksia 2.3.2022 Ukrainan hädässä oleville ihmisille ja toimitimme keräykset Ouluun. Lahjoituksia tuli valtava määrä.


Järjestimme  koko perheen vapputapahtuman 1.5.2022 Laitasaaren koululla. Tapahtumassa oli kivasti kävijöitä ja munkkien, siman yms. herkkujen myynti onnistui hyvin. Tapahtumassa järjestimme ongintaa perheen pienimmille ja jaoimme taikurin ilmapalloista tehtyjä koiria, pupuja, miekkoja ja kukkia. Jumppasalissa oli temppurata ja ulkona erilaisia aktiviteetteja mm. jättisaippuakuplia ja purkkikävelyä. 


9.6.2022 vietimme Laitasaaren koululla kyläiltaa, jossa pohdittiin ja suunniteltiin kylän toimintaa. 


Elokuussa järjestimme koko perheen Elotapahtuman Laitasaaren koulun pihalla. Elotapahtumassa oli myynnissä hattaraa, vohveleita, limukkaa, kahvia, karkkia ja popcornia. Ilmaisena tapahtumassa oli monenlaisia ulkoaktiviteetteja mm. jättisaippuakuplia, esterata, puujaloilla kävelyä, erilaisia heittopelejä ja purkkikävelyä. Lisäksi tapahtumassa oli leikkimielisiä kilpailuja. Kilpailuissa oli lapsille ja aikuisille omat sarjat, joiden parhaat palkittiin. Tapahtumassa oli paikalla mukavasti väkeä. Elotapahtuma oli ohjelmassa myös vuonna 2021 ja se on tarkoitus järjestää vuosittain. 


Syksyllä kyläyhdistyksemme lähti mukaan Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja urheilu ry:n Eloa ja iloa kylille hankkeeseen. Hankkeen tarkoitus oli järjestää viisi palvelupäivää kylälle. Ensimmäinen PoPlin kanssa järjestetty palvelupäivä oli 13.8., joka järjestettiin yhteistyössä Montta active camping:n kanssa. Tapahtuma oli ilmainen ja siellä sai kokeilla mm. suppailua, kajakointia ja läskipyöräilyä. Ohjelmassa oli myös makkaranpaistoa.


Kotalaavun isommat talkoot järjestimme  3.-4.9. sekä 10.-11.9. Lisäksi yhdistyksemme väki huolehti pienemmällä porukalla maiseman siistimisestä yms. sekä teki kotalaavun viime silaukset ennen avajaisia. 


Toinen PoPLin kanssa järjestetty palvelupäivä oli ilmainen hyvinvointi-ilta Laitasaaren seurojentalolla 22.9.2022. Illan aikana tehtiin erilaisia mittauksia ja testejä (inbody, puristusvoima) sekä katsottiin hyvinvointiluento-tallenne. Yhdistyksemme järjesti illan tarjoilut; kahvia, teetä ja suolaisia piirakoita.


Kotalaavun avajaiset pidettiin 1.10.2022. Mukana oli Muhoksen Torvipojat esittäen kauniin musiikkitervehdyksen. Kaikille kävijöille tarjottiin pullakahvit. Kahviossa oli myynnissä herkkuja ja makkaraa. Avajaisissa oli mukavasti kävijöitä. 


Kolmas PoPLin kanssa järjestetty palvelupäivä oli virkistyspäivä senioreille Rokualla 20.10. Virkistyspäivässä ulkoiltiin, syötiin eväitä luonnossa ja kuunneltiin esitelmä Rokuan hyvinvointipalveluista. Lounas syötiin ravintolassa ja myös kylpylässä käytiin uimassa ja vesijumpassa. Yhdistyksemme tarjosi pullakahvit. 


Neljäs PoPLin kanssa järjestetty palvelupäivä oli kädentaitoilta Laitasaaren seurojentalolla 8.11.2022. Illan aikana tehtiin havukransseja ja monenlaisia joulukoristeita. Yhdistyksemme tarjosi illan tarjoilut; kahvia, glögiä ja pipareita. Kädentaitoillassa oli kivasti väkeä paikalla. 


Joulumyyjäiset järjestettiin Laitasaaren seurojentalolla 10.12.2022. Viime vuodesta poiketen tämän vuoden tapahtuma järjestettiin yhteistyössä POPLin kanssa. PoPLin tuella saimme tapahtumasta entistä isomman ja monipuolisemman. Tapahtumassa vieraili joulupukki ja paikan päällä oli myös parturi-kampaaja. Yhdistyksemme myi kahviossa riisipuuroa, glögiä, kahvia ja pipareita. Tapahtumassa oli kovasti väkeä paikalla ja riisipuurokin näytti maistuvan. Joulumyyjäiset on tarkoitus järjestää vuosittain. 


PoPLin yhteistyön ansiosta lokakuussa alkoi Laitasaaren rukoushuoneella ikäihmisten toivoma tuolijumppa. Toivottavasti tuolijumpassa on kävijöitä jatkossakin ja se  jäisi pysyväksi palveluksi kylässämme. 


Varainhankinta

Varoja seuralle kertyi  Muhoksen kunnan myöntämästä harkinnanvaraisesta avustuksesta, jäsenmaksutuloista, tapahtumissa pidettyjen kahviloiden tuloksesta sekä joulumyyjäisten pöytävuokrista. Johtokunnan arvion mukaan yhdistys onnistui taloudenpidossa hyvin vuonna 2022.

Toimintakertomus 2021


Yleistä

Vuosi 2021 oli Laitasaaren kyläyhdistyksen ensimmäinen toimintavuosi, yhdistys perustettiin toukokuussa. Pääpaino oli saada toimintaa tunnetuksi kyläläisille järjestämällä erilaisia tapahtumia vuoden aikana.


Jäsenistö

Maksaneita henkilöjäseniä oli 22 kpl. Vuoden 2021 Jäsenmaksu oli 10e/perhe ja kannatusjäsenyys 5e. Jäsenlaskutuksesta sekä rekisterin ylläpidosta huolehti Paula Alajärvi. Koska suurin osa jäsenyyksistä on perhejäseniä, yhdistyksen piirissä kokonaisjäsenmäärä on n. 116.


Hallinto ja tiedotus

Yhdistyksen toiminnasta vastasi johtokunta, jonka kokoonpano oli

Heli Arola puheenjohtaja

Johanna Kylmänen varapuheenjohtaja ja tiedotusvastaava

Sanna Saukko sihteeri ja tiedotusvastaava

Paula Alajärvi rahastonhoitaja

Julia Heikkilä jäsen

Riikka Huumonen jäsen

Toiminnantarkastajana toimi Sinikka Rauhio, varalla Eila Kurtti


Johtokunnan kokouksia pidettiin tarvittaessa. Kokouksia oli yhteensä kolme. 

Yhdistyksellä on rekisteröidyt, voimassa olevat säännöt (yhdistys on merkitty rek. 5/2021).

Yhdistyksen tapahtumista ja kuulumisista kerrottiin facebook -sivuilla sekä yhdistyksen kotisivuilla www.laitasaarenkylayhdistys.fi .

Tapahtumista ilmoitettiin myös ilmoitustauluilla ja tienvarsi kylteillä sekä jakamalla tietoa tapahtumista alueen asukkaiden postilaatikoihin.


Varsinainen toiminta

Kyläyhdistys järjesti kesäkuussa keskiviikkoisin ulkoleikki-iltoja koululla, illat olivat suosittuja ja säät suosivat.

Heinäkuussa järjestettiin Laitasaaren koululla pihakirppis. Tapahtumassa oli mahdollisuus tilata Laitasaaren kyläyhdistyksen t- paitoja. Paikalla oli muutamia myyjiä. T-paitoja myytiin myös yhdistyksen kotisivujen kautta erillisellä tilauslomakkeella. T-paitoja myytiin yhteensä 13 kpl.

Elotapahtuma oli tarkoitus järjestää elokuussa, mutta sateisen sään vuoksi se pidettiin 11.9. Tapahtumassa oli erilaisia toimintapisteitä mm. saappaanheittoa, kepparirata, saippuakuplan tekoa ja tikanheittoa. Tapahtumassa järjestettiin myös leikkimielisiä kilpailuja, joista voittajat saivat tuotepalkinnot. Yhdistys piti tapahtumassa kioskia ja oli vuokrannut tähän tarkoitukseen myös hattarakoneen. Tapahtuman kävijät olivat pääasiassa lapsia ja heitä oli runsaasti paikalla.

Joulukuussa järjestettiin joulumyyjäiset 11.12. Laitasaaren seurojentalolla. Paikalla oli 14 myyjää sekä runsaasti kävijöitä, myös kylän ulkopuolelta. Yhdistys tuki Laitasaaren alakoulun toimintaa mahdollistaen ilmaisen myyntipöydän koululle joulumyyjäisiin.


Varainhankinta

Varoja seuralle kertyi  jäsenmaksutuloista, t-paita -tilauksista, tapahtumissa pidettyjen kahviloiden tuloksesta sekä joulumyyjäisten pöytävuokrista.

Johtokunnan arvion mukaan yhdistys onnistui taloudenpidossa hyvin vuonna 2021.